Сечта в пометения от наводнение район на Царево ще бъде проверявана

...
Сечта в пометения от наводнение район на Царево ще бъде проверявана
Коментари Харесай

На този етап не се доказва незаконна сеч. Проверяват рязането на дървета в Царево 5 г. назад

Сечта в пометения от наводняване район на Царево ще бъде проверявана пет години обратно. Това разгласи заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който участва на съвещание на Междуведомствената комисия в морския град, която беше основана след бедствието.

Но се оказа, че няма противозаконна сеч:

„ Извършваме инспекция още от петък предходната седмица. На този стадий не се потвърждава противозаконна сеч. В период до 21 септември ще създадем инспекция на сечта за пет години – за нейните размери, позволена, планувана, регистрирана. Става въпрос за шестте водосбора на реките, които предизвикаха бедствието ”, посочи зам.-министърът,.

От общинската администрация са създали обход на всеки един от инфраструктурните обекти.

„ Около 70 обекта ще попаднат в Междуведомствената комисия, с която Община Царево ще желае помощ от страната ”, разгласи кметът на града Георги Лапчев.

Предстои „ стремително ” отремонтиране на язовирните стени, които са „ извънредно компрометирани ”, ремонт на мостовите уреди и коригиране засегнатите асфалтови настилки по цялата територия на общината, посочи градоначалникът.

Преди дни поданици на Ахтопол алармираха за различен проблем - свлачище отнася градската крайбрежна алея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР